⊱•═•⊰ Creativity is a Celebration of the Mind Connecting other Minds ⊱•═•⊰

★ Installeren van een printerknop ★

Wij psp Designers worden ons steeds meer bewust dat er onder ons mensen zijn, meer als gedacht met lees en/of-oog problemen. Zeker in onze gezamelijke hobby kan dat best een handicap zijn voor deze groep psp-ers..! Het geconcentreerd lessen moeten lezen en volgen, wat vaker samen gaat met afwisseling met twee schermen gehalveerd kan een zeer vermoeiende bezigheid zijn voor de ogen.

Ik zou graag lesschrijvers erop willen attenderen dat het voor deze groep ontzettend handig zou zijn als er een printknop op desbetreffende pagina aanwezig zou zijn. De kleurtjes die gebruikt worden op verschillende websites kan voor de een heel duidelijk zijn, maar voor de ander juist onduidelijk. De oogaandoening brengt nu ook dat grote verschil, en kan per persoon verschillend zijn.

Nu kunnen wij ons voorstellen dat niet ieder html vaardigheden beschikt om zo’n printer knop op hun website/pagina te krijgen, en dat is helemaal geen schande, terwijl het in de praktijk maar eigenlijk een kleinigheidje is. Het kan juist dat grote verschil brengen, waarbij we toch onze hobby voor deze groep mensen prettiger maken.

De opmaak word door deze printknop tevens gelijk uit de pagina gehaald, en kan de fontgrote ingesteld worden naar wens en afgedrukt. Als onderstaande code in de pagina opgenomen word, zal automatisch een printerknop op je pagina verschijnen.

Om de printer bovenaan je pagina te krijgen plak je de code tussen de <head></head> tags als je toegang hebt tot de broncode van je pagina. Werkt je website met blokken voeg een html blok toe en plak de code daarin.

Zet “center” in de code bv naar “right” of naar “left” en bepaal waar de printknop zal verschijnen. In het midden (center), aan de rechtste (right) kant of aan de linkse (left) kant van Uw pagina. Als de printerknop op Uw pagina geactiveerd word zal er bij de bezoeker van Uw website onderstaand soortgelijk scherm verschijnen. U ziet dan ook dat de opmaak uit de pagina gehaald is.

description

Ook willen we uiteraard graag helpen ter ondersteuning bij het installeren mocht dit nodig zijn..! Neem gerust contact op via mail.

info@psp-designers.nl

Alvast bedankt voor het meedenken, zodat onze hobby voor ieder, tevens met een handicap goed toegankelijk is en zo lang mogelijk blijft. ░P░S░P░★▒D░E░S░I░G░N░E░R░S░